Swepac ontwerpt, produceert en verkoopt al meer dan 30 jaar grondverzetmachines vanuit Ljungby in Zweden. In 2018 lanceerde Swepac de eerste accu trilplaat, de F50B. Een jaar later de FR100B en vanaf 2021 heeft Swepac samen met Honda een nieuwe motor ontwikkeld speciaal voor trilplaten. De Honda eGX serie.

Vanaf begin 2022 is Swepac de eerste fabrikant die vooruit en achteruitlopende (geschakelde) elektrische trilplaten heeft ontwikkeld. Met de komst van deze 3 en 4 ton ton trilplaten is Swepac de enige die de complete lijn accu trilplaten kan leveren. Medio zomer 2022 worden de accu trilplaat van 5 en 6 ton verwacht.

Elektrische trilplaat
We streven naar een betere werkomgeving en minder milieu-impact, bijvoorbeeld in samenwerking met het Swedish National Research Institute en innovatiepartner RISE. We hebben onze 3 ton, 4 ton, 5 ton en 6 ton zware accu trilplaten ontworpen op basis van een uniek Swepac-patent.

Naast elektrificatie gaat ons werk op de lange termijn over geluids- en emissieniveaus om te voldoen aan strengere nationale eisen en voorschriften in de bouwsector. Een ander belangrijk gebied is de verbeterde ergonomie door het verminderen van hand-armtrillingen.

Snelle ontwikkeling

De Zweedse fabrikant Swepac lanceerde in 2019 de eerste, zelf ontwikkelde, vooruitlopende elektrische trilplaten. Daarna ging het snel, In samenwerking met Honda zijn er sinds begin 2021 twee modellen vooruitlopende trilplaten beschikbaar in Nederland. Vanaf februari dit jaar de eerste 3 en 4 ton trilplaat. Later dit jaar worden de 5 en 6 ton trilplaten verwacht.

FB200B en FB300B

De eerste zware elektrische trilplaten zijn in eigen beheer ontwikkeld, met als uitgangspunt elektrische aandrijving. Er is bewust gekozen om volledig nieuwe modellen te ontwikkelen en niet bestaande modellen om te bouwen. Het ombouwen van bestaand materieel brengt altijd beperkingen met zich mee die invloed hebben op de prestaties van de machine.

Gebruikscomfort

Beide machines beschikken over een krachtige 48V Lithium-Ion batterij waarmee je 2 uur continu kunt werken. Met de meegeleverde snellader kan je de machine tussen de werkzaamheden door bijladen waardoor je de machine de hele werkdag kan gebruiken.

Doordat er geen uitstoot van gassen is, de machine lage hand-armtrillingen heeft en in veel minder geluid produceert dan een dieselmachine, zijn de Swepac elektrische trilplaten plezierig om mee te werken. Met de Swepac elektrische trilplaten maak je een vloeroppervlak snel en efficiënt glad en strak. Ideaal voor het aftrillen van tegels. Dat scheelt een hoop tijd. Met deze elektrische trilmachines heb je geen uitstoot van schadelijke stoffen. Ze zijn eenvoudig in de bediening, werken veilig, en zijn duurzaam. Genoeg redenen om te kiezen voor een elektrische trilplaat!

Gebruikte machines

Guldenweg 9B
7051 HT
Varsseveld
 
KvK: 53955781
BTW: NL001862852B79
Iban: NL96SNSB0339439939